Delikatne, miękkie, rozpływające się w ustach kotlety z piersi kurczaka w jogurcie naturalnym i panierce z krakersów solonych to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów panierowanych w bułce tartej. Polecam, są pyszne! :)
Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 180 gram krakersów solonych
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek suszony, przyprawa do kurczaka Złocista skórka
Kotlety drobiowe w jogurcie i krakersach - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Mięso dopraw solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem i przyprawą do kurczaka.
- Krakersy rozkrusz na pył przy pomocy blendera lub wałka do ciasta.
- Kawałki mięsa obtaczaj najpierw w jogurcie naturalnym, a następnie w rozkruszonych krakersach.
- Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz