Jeśli lubisz mocno kruche ciasteczka i kajmak to poniższy przepis zdecydowanie przypadnie Ci do smaku. Polecam!
Ciastka kajmakowe - składniki:
- 200 g miękkiego masła
- 100 g cukru
- 200 g masy kajmakowej
- 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 300 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Ciastka kajmakowe - przepis:
- Miękkie masło utrzyj z cukrem i kajmakiem. Dodaj mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i aromat waniliowy. Zagnieć gładkie ciasto.
- Z powstałej ciasta uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Kuleczki lekko spłaszcz przy pomocy widelca.
- Ciastka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz