Jeśli znudziły Ci się tradycyjnie panierowane kotlety drobiowe, koniecznie musisz wypróbować przepisu na kotlety z kurczaka w parmezanowej panierce. Soczyste, chrupiące, po prostu pyszne! :)
Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu - składniki:
- 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
- 60 g sera Grana Padano
- 6 łyżek bułki tartej
- 2 jajka
- mąka do panierowania
- przyprawy: sól i pieprz
- olej do smażenia
Kotlety z kurczaka w panierce z parmezanu - przepis:
- Filety z piersi kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą i pieprzem.
- Do jednego talerza wsyp bułkę tartą i dodaj starty na najmniejszych oczkach tarki ser Grana Padano. Wymieszaj.
- Na drugim talerzu rozkłóć jajka, a do trzeciego wsyp mąkę.
- Mięso panieruj najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z serem.
- Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz