sobota, lutego 05, 2022

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i papryką konserwową

Idealna do każdego dania surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorów, ogórka, papryki konserwowej i kukurydzy. 
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i papryką konserwową





Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem - składniki:

  • 1 kapusta pekińska (około 800 g)
  • 2 pomidory
  • 1 słoik papryki konserwowej (masa po odsączeniu: około 300 g)
  • 1 ogórek
  • 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 250 g)
  • 2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego (użyłam z firmy Prymat)
  • 5 łyżek oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru


Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem - przepis:

  • Kapustę oczyść, osusz i poszatkuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj.
  • Pomidory i paprykę pokrój w kostkę, a obranego ogórka  w półplasterki.
  • Do kapusty dodaj pomidory, paprykę, ogórka i odsączoną kukurydzę. 
  • Do miseczki wlej olej i wsyp sosy koperkowo-ziołowe. Wymieszaj. Dodaj do miski z kapustą. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw jeszcze surówkę solą i pieprzem. 
Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i papryką konserwową

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i papryką konserwową




1 komentarz:

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger