Idealna do każdego dania surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorów, ogórka, papryki konserwowej i kukurydzy.
Surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem - składniki:
- 1 kapusta pekińska (około 800 g)
- 2 pomidory
- 1 słoik papryki konserwowej (masa po odsączeniu: około 300 g)
- 1 ogórek
- 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 250 g)
- 2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego (użyłam z firmy Prymat)
- 5 łyżek oleju
- przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i ogórkiem - przepis:
- Kapustę oczyść, osusz i poszatkuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj.
- Pomidory i paprykę pokrój w kostkę, a obranego ogórka w półplasterki.
- Do kapusty dodaj pomidory, paprykę, ogórka i odsączoną kukurydzę.
- Do miseczki wlej olej i wsyp sosy koperkowo-ziołowe. Wymieszaj. Dodaj do miski z kapustą. Wymieszaj. W razie potrzeby dopraw jeszcze surówkę solą i pieprzem.
Idealna do wszystkiego ;)
OdpowiedzUsuń