Pyszne, soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem chrzanu, musztardy i majonezu.
Kotlety mielone z chrzanem i musztardą - składniki:
- 500 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka tartego chrzanu
- bułka tarta do obtoczenia kotletów
- przyprawy: sól i pieprz
- olej do smażenia
Kotlety mielone z chrzanem i musztardą - przepis:
- Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć drobno posiekaną cebulę, smaż do zeszklenia. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smaż przez 2 minuty. Pozostaw do ostudzenia.
- Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj ostudzoną cebulę, musztardę, majonez, chrzan, jajko, sól i pieprz.
- Z masy mięsnej uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej.
- Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz