wtorek, 19 marca 2019

Kotlety drobiowe z twarogiem

Soczyste i delikatne kotlety drobiowe z mielonej piersi indyka z dodatkiem twarogu i marchewki to doskonały pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Takie kotleciki to świetna i pyszna alternatywa dla tradycyjnych mielonych. Warto spróbować. :)
drobiowe kotlety z twarogiem




Kotlety z twarogiem - składniki:

  • 500 g mielonej piersi z indyka
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek koperku
  • 1 jajko
  • przyprawy: sól i pieprz
  • dodatkowo: bułka tarta do obtaczania i olej do smażenia

Jak zrobić drobiowe kotlety z twarogiem?

  • Twaróg rozgnieć widelcem.
  • Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
  • Cebulę obierz i drobno posiekaj. 
  • Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę.
  • Koperek drobno posiekaj.
  • Mięso i wszystkie powyższe składniki włóż do jednej miski, dodaj jajko, sól i pieprz. Dokładnie wyrób mięsną masę.
  • Z powstałej masy formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
Smacznego!
kotlety drobiowe mielone z twarogiem

kotlety z twarogiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz