Delikatna, słodka, maślana marchewka z dodatkiem natki pietruszki do pyszny dodatek do dań obiadowych, np. kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Marchewka w miodzie to bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo pyszny dodatek do obiadu.
Marchewka w miodzie - składniki:
- 500 g marchewki
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki masła
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- dodatkowo: sól i pieprz
Jak zrobić marchewkę w miodzie?
- Marchew obierz, umyj, pokrój na plasterki i ugotuj do miękkości.
- Odcedzoną marchewkę przełóż na patelnię, dodaj masło, wymieszaj. Po około 3 minutach dodaj miód, wymieszaj i smaż do momentu, aż marchewka będzie szklista.
- Pod koniec smażenia dodaj posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz