środa, 27 marca 2019

Marchewka w miodzie

Delikatna, słodka, maślana marchewka z dodatkiem natki pietruszki do pyszny dodatek do dań obiadowych, np. kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Marchewka w miodzie to bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo pyszny dodatek do obiadu.

marchewka w miodzie




Marchewka w miodzie - składniki:

  • 500 g marchewki
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki masła
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • dodatkowo: sól i pieprz

Jak zrobić marchewkę w miodzie?

  • Marchew obierz, umyj, pokrój na plasterki i ugotuj do miękkości.
  • Odcedzoną marchewkę przełóż na patelnię, dodaj masło, wymieszaj. Po około 3 minutach dodaj miód, wymieszaj i smaż do momentu, aż marchewka będzie szklista.
  • Pod koniec smażenia dodaj posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
Smacznego!
marchewka w miodzie

miodowa marchewka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz