Surówka z kapusty kiszonej z dodatkiem kiszonych ogórków i papryki to pyszna bomba witaminowa. Wszystkie smaki idealnie ze sobą współgrają, tworząc naprawdę pyszną surówkę - idealną zarówno do dań mięsnych, np. karkówki duszonej z warzywami, jak i dań rybnych.
Surówka z kapusty kiszonej - składniki:
- 250 g kapusty kiszonej z marchewką
- 2 ogórki kiszone
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2,5 łyżki oleju
- przyprawy: sól, pieprz, cukier, tymianek, suszona kolendra
Jak zrobić kapustę kiszoną z ogórkami i papryką?
- Poszatkuj kapustę.
- Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Paprykę oczyść, a cebulę obierz. Warzywa pokrój w bardzo drobną kostkę.
- Wszystkie składniki włóż do miski, dodaj olej, cukier i przyprawy. Wymieszaj.
- Surówkę odstaw na minimum pół godziny do lodówki, by wszystkie smaki dobrze się przegryzły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz