Kaszę bulgur ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pozostaw do ostygnięcia
Do miski przełóż mięso, dodaj kaszę, jajko, bułkę tartą, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól, pieprz, słodką paprykę i majeranek. Wyrób masę mięsną.
Z powstałej masy formuj kotlety i obtaczaj w bułce tartej.
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju, z obu stron do zarumienienia.
Zabierz się za przygotowanie sosu. Na patelni podsmaż obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, dodaj przecier pomidorowy, koncentrat pomidorowy, cukier oraz przyprawy. Całość gotuj około 5 minut. Dodaj zaprawioną gorącym sosem śmietanę. Wymieszaj.
Do sosu dodaj usmażone kotlety i całość duś przez około 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz