piątek, 12 kwietnia 2019

Roladki schabowe z groszkiem, kukurydzą i marchewką

Proste i szybkie w przygotowaniu roladki ze schabu, nadziane pysznym farszem, składającym się z groszku, kukurydzy, marchewki, a także majonezu, musztardy i chrzanu. To bardzo smakowita propozycja obiadowa. :)
Roladki schabowe z groszkiem, kukurydzą i marchewką

Roladki schabowe z groszkiem, kukurydzą i marchewką




Roladki ze schabu z kukurydzą, groszkiem i marchewką - składniki:

  • 5 plastrów schabu
  • 5 łyżek kukurydzy konserwowej
  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 1 marchewka
  • 1,5 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
  • do obtaczania: mąka, 2 jajka i bułka tarta
  • dodatkowo: olej do smażenia

Jak zrobić roladki schabowe z warzywami?

  • Oczyść plastry schabu, cienko rozbij, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Odstaw na około 30 minut.
  • Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
  • Do miski dodaj kukurydzę, groszek, marchewkę, majonez, chrzan i musztardę. Dokładnie wymieszaj.
  • Na każdym plastrze mięsa układaj warzywny farsz, następnie dokładnie zwiń w roladkę.
  • Każdą roladkę obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju, do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki schabowe z groszkiem, kukurydzą i marchewką

Roladki schabowe z groszkiem, kukurydzą i marchewką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz