Roladki schabowe z groszkiem, kukurydzą i marchewką
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki ze schabu, nadziane pysznym farszem, składającym się z groszku, kukurydzy, marchewki, a także majonezu, musztardy i chrzanu. To bardzo smakowita propozycja obiadowa. :)
Roladki ze schabu z kukurydzą, groszkiem i marchewką - składniki:
5 plastrów schabu
5 łyżek kukurydzy konserwowej
5 łyżek groszku konserwowego
1 marchewka
1,5 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
1 łyżeczka chrzanu
przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
do obtaczania: mąka, 2 jajka i bułka tarta
dodatkowo: olej do smażenia
Jak zrobić roladki schabowe z warzywami?
Oczyść plastry schabu, cienko rozbij, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Odstaw na około 30 minut.
Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Do miski dodaj kukurydzę, groszek, marchewkę, majonez, chrzan i musztardę. Dokładnie wymieszaj.
Na każdym plastrze mięsa układaj warzywny farsz, następnie dokładnie zwiń w roladkę.
Każdą roladkę obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej.
Roladki smaż na rozgrzanym oleju, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz