Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, czerwonej cebuli oraz groszku i kukurydzy to świetny pomysł na pyszny i ekspresowy w przygotowaniu dodatek do obiadu. :)
Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami - składniki:
- 1 średniej wielkości kapusta pekińska
- 2 czerwone papryki
- 1 czerwona cebula
- 0,5 puszki groszku konserwowego
- 0,5 puszki kukurydzy konserwowej
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- 0,5 łyżeczki cukru pudru
- przyprawy: sól, pieprz, oregano
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z warzywami?
- Kapustę umyj i drobno pokrój.
- Paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
- Cebulę pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce.
- Kukurydzę i groszek odcedź.
- Wszystkie składniki na surówkę przełóż do miski, wymieszaj, dodaj przyprawy, majonez i musztardę, ponownie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz