Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, czerwonej cebuli oraz groszku i kukurydzy to świetny pomysł na pyszny i ekspresowy w przygotowaniu dodatek do obiadu. :)
Surówka z kapusty pekińskiej z warzywami - składniki:
1 średniej wielkości kapusta pekińska
2 czerwone papryki
1 czerwona cebula
0,5 puszki groszku konserwowego
0,5 puszki kukurydzy konserwowej
3 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
0,5 łyżeczki cukru pudru
przyprawy: sól, pieprz, oregano
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z warzywami?
Kapustę umyj i drobno pokrój.
Paprykę oczyść i pokrój w kostkę.
Cebulę pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce.
Kukurydzę i groszek odcedź.
Wszystkie składniki na surówkę przełóż do miski, wymieszaj, dodaj przyprawy, majonez i musztardę, ponownie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz