Ekspresowe i proste w przygotowaniu ciasto kakaowe z malinami i wiórkami kokosowymi. Jedyne co musimy zrobić, to wrzucić wszystkie składniki do miski, zmiksować i przełożyć do formy. Reszta robi się sama. Minimum pracy i składników, a efekt naprawdę pyszny. :)
Ciasto kakaowe z kokosem i malinami - składniki:
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 szklanka oleju
3 szklanki mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
6 łyżek wiórków kokosowych
5 łyżek ciemnego kakao
3 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo: około 350 g malin
Jak zrobić ciasto kakaowe z malinami i kokosem?
Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj olej. Krótko zmiksuj. Cały czas miksując, dodawaj pozostałe składniki: mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe, kakao i proszek do pieczenia.
Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Ciasto przełóż do formy, na wierzchu poukładaj maliny.
Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 70 - 80 minut - do suchego patyczka.
Po ostudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz