środa, 29 maja 2019

Ciasto kakaowe z malinami i kokosem

Ekspresowe i proste w przygotowaniu ciasto kakaowe z malinami i wiórkami kokosowymi. Jedyne co musimy zrobić, to wrzucić wszystkie składniki do miski, zmiksować i przełożyć do formy. Reszta robi się sama. Minimum pracy i składników, a efekt naprawdę pyszny. :)
Ciasto kakaowe z malinami i kokosem

Ciasto kakaowe z malinami i kokosem



Ciasto kakaowe z kokosem i malinami - składniki:

  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 3 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • 5 łyżek ciemnego kakao
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • dodatkowo: około 350 g malin


Jak zrobić ciasto kakaowe z malinami i kokosem?

  • Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj olej. Krótko zmiksuj. Cały czas miksując, dodawaj pozostałe składniki: mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną, wiórki kokosowe, kakao i proszek do pieczenia.
  • Tortownicę o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia. 
  • Ciasto przełóż do formy, na wierzchu poukładaj maliny.
  • Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 70 - 80 minut - do suchego patyczka.
  • Po ostudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego!
Ciasto kakaowe z malinami i kokosem

Ciasto kakaowe z malinami i kokosem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz