Pyszna, wiosenna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, papryki, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy oraz pysznym, aromatycznym, ziołowym sosem.
Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:
- 1,5 kg kapusty pekińskiej
- 0,5 kg pomidorów
- 2 ogórki
- 2 papryki czerwone
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- pół puszki kukurydzy
Surówka z kapusty pekińskiej - składniki na sos:
- 6 łyżek oleju
- 6 łyżek wody
- 2 łyżki miodu
- przyprawy: sól, pieprz, pieprz czosnkowy, tymianek, oregano, czosnek suszony
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?
- Kapustę umyj, osusz, poszatkuj i przełóż do dużej miski.
- Pomidory, paprykę, ogórki, rzodkiewki umyj i pokrój w kostkę.
- Posiekaj szczypiorek.
- Kukurydzę odsącz z zalewy.
- Warzywa, szczypiorek i kukurydzę dodaj do poszatkowanej kapusty.
- Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i polej surówkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz