wtorek, maja 14, 2019

Surówka z kapusty pekińskiej

Pyszna, wiosenna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, papryki, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy oraz pysznym, aromatycznym, ziołowym sosem.
Surówka z kapusty pekińskiej



Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:

  • 1,5 kg kapusty pekińskiej
  • 0,5 kg pomidorów
  • 2 ogórki 
  • 2 papryki czerwone
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • pół puszki kukurydzy


Surówka z kapusty pekińskiej - składniki na sos:

  • 6 łyżek oleju
  • 6 łyżek wody
  • 2 łyżki miodu
  • przyprawy: sól, pieprz, pieprz czosnkowy, tymianek, oregano, czosnek suszony


Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?

  • Kapustę umyj, osusz, poszatkuj i przełóż do dużej miski.
  • Pomidory, paprykę, ogórki, rzodkiewki umyj i pokrój w kostkę.
  • Posiekaj szczypiorek.
  • Kukurydzę odsącz z zalewy.
  • Warzywa, szczypiorek i kukurydzę dodaj do poszatkowanej kapusty.
  • Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i polej surówkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger