(Przenieś do…)
Strona główna
Obiady
Ciasta
Małe słodkości
Sałatki
Pieczywo
Dodatki do pieczywa
Dodatki do obiadu
Współpraca
▼
Surówka z kapusty pekińskiej
Pyszna, wiosenna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, papryki, ogórka, rzodkiewki i kukurydzy oraz pysznym, aromatycznym, ziołowym sosem.
Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:
1,5 kg kapusty pekińskiej
0,5 kg pomidorów
2 ogórki
2 papryki czerwone
pęczek rzodkiewki
pęczek szczypiorku
pół puszki kukurydzy
Surówka z kapusty pekińskiej - składniki na sos:
6 łyżek oleju
6 łyżek wody
2 łyżki miodu
przyprawy: sól, pieprz, pieprz czosnkowy, tymianek, oregano, czosnek suszony
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?
Kapustę umyj, osusz, poszatkuj i przełóż do dużej miski.
Pomidory, paprykę, ogórki, rzodkiewki umyj i pokrój w kostkę.
Posiekaj szczypiorek.
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Warzywa, szczypiorek i kukurydzę dodaj do poszatkowanej kapusty.
Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą i polej surówkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz