Smakowita pasta śniadaniowa na bazie twarogu, jajek i awokado z dodatkiem kwaśnej śmietany, majonezu i musztardy.
Pasta twarożkowo-jajeczna z awokado - składniki:
- 1 awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 200 g półtłustego twarogu
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżeczka łagodnej musztardy
- pół pęczka szczypiorku
- sól i pieprz
Jak zrobić pastę jajeczną z awokado?
- Wydrążone i obrane awokado rozgnieć z sokiem z cytryny i przełóż do miseczki.
- Przy pomocy widelca rozgnieć twaróg i jajka. Oba składniki dodaj do awokado.
- Dodaj pozostałe składniki i wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz