Szybka i prosta w przygotowaniu, a do tego pyszna pasta z makreli z dodatkiem koncentratu pomidorowego i przesmażonej czerwonej cebulki. :)
Pomidorowa pasta z makreli - składniki:
- 1 duża lub 2 małe makrele (około 400 - 500 g)
- 1 cebula czerwona
- 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
- dodatkowo: olej do smażenia
Pomidorowa pasta z makreli - składniki:
- Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż do momentu, aż się zeszkli. Pozostaw do ostudzenia.
- Makrelę obierz ze skóry i ości, zmiksuj przy pomocy blendera. Dodaj przesmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz