poniedziałek, 24 czerwca 2019

Pomidorowa pasta z makreli

Szybka i prosta w przygotowaniu, a do tego pyszna pasta z makreli z dodatkiem koncentratu pomidorowego i przesmażonej czerwonej cebulki. :)

Pomidorowa pasta makreli



Pomidorowa pasta z makreli - składniki:

  • 1 duża lub 2 małe makrele (około 400 - 500 g)
  • 1 cebula czerwona
  • 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka
  • dodatkowo: olej do smażenia


Pomidorowa pasta z makreli - składniki:

  • Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na rozgrzany olej i smaż do momentu, aż się zeszkli. Pozostaw do ostudzenia.
  • Makrelę obierz ze skóry i ości, zmiksuj przy pomocy blendera. Dodaj przesmażoną cebulę, koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Pomidorowa pasta makreli


Pomidorowa pasta z makreli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz