środa, 19 czerwca 2019

Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Roladki schabowe z pieczarkami i marchewką zapieczone w aromatycznym sosie pomidorowym to świetny pomysł na pyszny, a zarazem prosty i szybki w wykonaniu obiad.
Roladki schabowe w sosie pomidorowym





Roladki schabowe w sosie pomidorowym - składniki:

  • 1 kg schabu
  • 1 cebula
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 puszka pomidorów
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, słodka papryka


Jak zrobić roladki schabowe w sosie pomidorowym?

  • Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
  • Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Na patelnię dodaj pieczarki. Smaż do momentu odparowania wody z patelni.
  • Marchewkę obierz, pokrój w plasterki i ugotuj do miękkości.
  • Schab pokrój na plastry. Rozbij, dopraw solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa połóż przesmażone pieczarki z cebulą i plasterki marchewki. Zwiń w roladki. Gotowe roladki przełóż do naczynia żaroodpornego.
  • Pomidory z puszki zmiksuj blenderem na gładką masę. Do pomidorów dodaj przecier i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy: bazylię, oregano, słodką paprykę, sól i pieprz. Jeśli po faszerowaniu roladek pozostaną Ci pieczarki lub marchewka, również możesz dodać je do sosu.
  • Przygotowanym sosem zalej roladki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 90 minut.
Smacznego!
Roladki schabowe w sosie pomidorowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz