Roladki schabowe z pieczarkami i marchewką zapieczone w aromatycznym sosie pomidorowym to świetny pomysł na pyszny, a zarazem prosty i szybki w wykonaniu obiad.
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
Cebulę zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Na patelnię dodaj pieczarki. Smaż do momentu odparowania wody z patelni.
Marchewkę obierz, pokrój w plasterki i ugotuj do miękkości.
Schab pokrój na plastry. Rozbij, dopraw solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa połóż przesmażone pieczarki z cebulą i plasterki marchewki. Zwiń w roladki. Gotowe roladki przełóż do naczynia żaroodpornego.
Pomidory z puszki zmiksuj blenderem na gładką masę. Do pomidorów dodaj przecier i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy: bazylię, oregano, słodką paprykę, sól i pieprz. Jeśli po faszerowaniu roladek pozostaną Ci pieczarki lub marchewka, również możesz dodać je do sosu.
Przygotowanym sosem zalej roladki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 90 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz