poniedziałek, 29 lipca 2019

Kruche ciasteczka miodowe

Wspaniale pachnące, kruche ciasteczka z dodatkiem miodu, doskonale smakują w towarzystwie filiżanki kawy czy herbaty. Mają tylko jedną wadę - są tak pyszne, że trudno się od nich oderwać i znikają w mig. :)
Kruche ciasteczka miodowe



Kruche ciasteczka miodowe - składniki:

  • 350 g mąki pszennej tortowej
  • 200 g masła
  • 4 łyżki miodu
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka

Jak zrobić kruche ciasteczka miodowe?

  • Pokrój zimne masło w kostkę.
  • Mąkę przesiej do miski, dodaj pokrojone masło, miód, cukier puder i żółtka. Zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Owiń je w folię i wstaw do lodówki na około 2 godziny.
  • Podsyp blat mąką i rozwałkuj ciasto. Wykrawaj ciasteczka przy pomocy foremek.
  • Ciastka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez 7-8 minut, do delikatnego zarumienienia.
Smacznego!
Kruche ciasteczka miodowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz