Ekspresowa w przygotowaniu i wyrazista w smaku surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem musztardy francuskiej, majonezu, śmietany i miodu.
Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:
- 1 duża kapusta pekińska (około 1,5 kg)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki majonezu
- 200 ml kwaśnej śmietany 18 %
- 5 łyżeczek musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka miodu
- przyprawy: sól i pieprz
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?
- Kapustę oczyść i drobno pokrój. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek. Wymieszaj.
- W miseczce wymieszaj majonez, śmietanę, musztardę francuską i miód. Wymieszaj i połącz z pokrojoną kapustą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz