wtorek, 9 lipca 2019

Surówka z kapusty pekińskiej i musztardy francuskiej

Ekspresowa w przygotowaniu i wyrazista w smaku surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem musztardy francuskiej, majonezu, śmietany i miodu. 
Surówka z kapusty pekińskiej  i musztardy francuskiej


Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:

  • 1 duża kapusta pekińska (około 1,5 kg)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 łyżki majonezu
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18 %
  • 5 łyżeczek musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • przyprawy: sól i pieprz

Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?

  • Kapustę oczyść i drobno pokrój. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek. Wymieszaj.
  • W miseczce wymieszaj majonez, śmietanę, musztardę francuską i miód. Wymieszaj i połącz z pokrojoną kapustą.
Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej  i musztardy francuskiej

Surówka z kapusty pekińskiej  i musztardy francuskiej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz