czwartek, 29 sierpnia 2019

Kokosowe ciasteczka budyniowe

Pyszne ciasteczka budyniowe, będące wynikiem połączenia ciasta kruchego, proszku budyniowego i wiórków kokosowych. Kokosowe ciasteczka budyniowe są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a dodatek budyniu nadaje im delikatną, piaskową strukturę.

Kokosowe ciasteczka budyniowe



Ciasteczka budyniowo-kokosowe - składniki:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
  • 2 budynie waniliowe (proszek - 2 x 40 g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 200 g masła
  • 1 jajko

Jak zrobić kokosowe ciasteczka budyniowe?

  • Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski. Zagnieć jednolite ciasto.
  • Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj z nich kulki.
  • Ciastka układaj w dość dużych ostępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
  • Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut.
Smacznego!
Kokosowe ciasteczka budyniowe

Kokosowe ciasteczka budyniowe

Źródło przepisu: smaker.pl

4 komentarze: