Pyszne ciasteczka budyniowe, będące wynikiem połączenia ciasta kruchego, proszku budyniowego i wiórków kokosowych. Kokosowe ciasteczka budyniowe są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a dodatek budyniu nadaje im delikatną, piaskową strukturę.
Ciasteczka budyniowo-kokosowe - składniki:
1,5 szklanki mąki pszennej tortowej
2 budynie waniliowe (proszek - 2 x 40 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 łyżki wiórków kokosowych
200 g masła
1 jajko
Jak zrobić kokosowe ciasteczka budyniowe?
Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski. Zagnieć jednolite ciasto.
Z ciasta odrywaj niewielkie kawałki i formuj z nich kulki.
Ciastka układaj w dość dużych ostępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Blachę z ciastkami wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 25 minut.
bardzo apetyczne:)
OdpowiedzUsuńDziękuję. :)
UsuńLubię kokosowe ciastka, a te wyglądają zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam. :)
Usuń