▼
Pasta z makreli z kaparami
Wyśmienita pasta śniadaniowa z makreli z dodatkiem kaparów, cebuli, czosnku i rzodkiewek.
Pasta z makreli z kaparami - składniki:
- 500 g makreli wędzonej
- 1 czerwona cebula
- 4 ząbki czosnku
- 1 pęczek rzodkiewki
- 3 łyżki kaparów
- 150 g serka ziołowego (typu Almette)
- 1 łyżka majonezu
- przyprawy: sól i pieprz
Jak zrobić pastę z makreli i kaparami?
- Mięso oddziel od ości i pokrój na drobne kawałki.
- Cebulę, czosnek i rzodkiewki pokrój w drobną kostkę.
- Kapary odsącz z zalewy i pokrój na niewielkie kawałki.
- Do miski dodaj rybę, cebulę, czosnek, rzodkiewki, kapary, serek, majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz