sobota, 17 sierpnia 2019

Pasta z makreli z kaparami

Wyśmienita pasta śniadaniowa z makreli z dodatkiem kaparów, cebuli, czosnku i rzodkiewek.
Pasta z makreli z kaparami


Pasta z makreli z kaparami



Pasta z makreli z kaparami - składniki:

  • 500 g makreli wędzonej
  • 1 czerwona cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 3 łyżki kaparów
  • 150 g serka ziołowego (typu Almette)
  • 1 łyżka majonezu
  • przyprawy: sól i pieprz

Jak zrobić pastę z makreli i kaparami?

  • Mięso oddziel od ości i pokrój na drobne kawałki.
  • Cebulę, czosnek i rzodkiewki pokrój w drobną kostkę.
  • Kapary odsącz z zalewy i pokrój na niewielkie kawałki.
  • Do miski dodaj rybę, cebulę, czosnek, rzodkiewki, kapary, serek, majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
Smacznego!
Pasta z makreli z kaparami

Pasta z makreli z kaparami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz