poniedziałek, 16 września 2019

Kremowa pasta z makreli

Kremowa, delikatna w smaku pasta z wędzonej makreli z dodatkiem serka śmietankowego, jogurtu naturalnego i szczypiorku. Doskonała na śniadanie. :)
Kremowa pasta z makreli


Pasta z makreli - składniki:

  • 400 g makreli wędzonej
  • 150 g serka śmietankowego (użyłam serek Twój Smak z Piątnicy)
  • 150 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól i pieprz

Jak zrobić kremową pastę z makreli?

  • Makrelę pozbaw skóry i ości. Podziel na mniejsze kawałki.
  • Dodaj serek śmietankowy i jogurt naturalny. Całość zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
  • Dodaj posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz. Wymieszaj.
Smacznego!
Kremowa pasta z makreli

Kremowa pasta z makreli

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz