Jak zrobić piersi z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami?
Przygotuj farsz. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Wrzuć cebulę. Smaż około 3 minut. Dodaj szpinak i suszone pomidory. Smaż do momentu odparowania wody. Pozostaw do ostudzenia.
Do farszu dodaj drobno pokrojoną mozzarellę.
Filety z kurczaka oczyść i przekrój wzdłuż tak, by powstała kieszeń. Filety obsyp solą, pieprzem, słodką papryką i suszonym czosnkiem. Do utworzonych kieszeni powkładaj farsz.
Filety przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 35 minut.
super pomysł na obiad:)
OdpowiedzUsuń