dodatkowo: 1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia ciecierzycy
Jak zrobić sałatkę z prażoną ciecierzycą i szpinakiem?
W pierwszej kolejności przygotuj ciecierzycę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Odsączoną ciecierzycę dokładnie wymieszaj z przyprawami: słodką i ostrą papryką, suszonym czosnkiem, kurkumą i solą. Wrzuć na patelnię i smaż na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut. Co pewien czas potrząśnij patelnią. Pozostaw ciecierzycę do lekkiego ostudzenia.
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, a fetę w kostkę.
Sos sałatkowy wymieszaj z wodą i oliwą z oliwek.
Na talerz wyłóż szpinak, pomidory, fetę i ciecierzycę. Sałatkę polej przygotowanym wcześniej sosem.
Robię :) Sprawdzę jutro w pracy jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńSuper. :) Życzę smacznego. :)
Usuń