Pyszna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorów, papryki, kukurydzy i sosu jogurtowo-majonezowego z oregano i bazylią.
Surówka z pekinki - składniki:
- 1 kapusta pekińska (około 1200 - 1500 g)
- 4 pomidory
- 2 papryki
- 1 puszka kukurydzy (po odsączeniu około 250 g)
- 150 g jogurtu naturalnego gęstego
- 3 łyżki majonezu
- 2 opakowania sosu włoskiego z oregano i bazylią (użyłam firmy Prymat)
- sól i pieprz
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?
- Kapustę pekińską poszatkuj, a pomidory i papryki drobno pokrój. Wymieszaj.
- Dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę.
- Do miseczki dodaj majonez, jogurt i sosy włoskie. Wymieszaj i dodaj do kapusty.
- Surówkę dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz