wtorek, 29 października 2019

Ciasto dyniowe z jabłkami

Puszyste, miękkie i aromatyczne ciasto z dodatkiem dyniowego puree i jabłek.
Ciasto dyniowe z jabłkami

Ciasto dyniowe z jabłkami



Ciasto dyniowe z jabłkami - składniki:

  • 200 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 100 g puree z dyni
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 3 jabłka

Jak zrobić ciasto dyniowe z jabłkami?

  • Masło zmiksuj z cukrem, dodaj jajka i puree z dyni.
  • Wsyp przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i cynamon. Całość krótko zmiksuj, tylko do połączenia się składników.
  • Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto.
  • Jabłka obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
  • Na cieście poukładaj pokrojone jabłka.
  • Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 50 minut.
Smacznego!
Ciasto dyniowe z jabłkami


Ciasto dyniowe z jabłkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz