Jak zrobić piersi z kurczaka faszerowane brokułem i kukurydzą?
Filety z kurczaka oczyść i przekrój wzdłuż tak, by powstała kieszeń. Nasmaruj olejem, natrzyj przyprawą do kurczaka i odstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Ugotuj różyczki brokuła. W garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli i cukru. Na gotującą się wodę wrzuć różyczki brokuła. Od momentu ponownego zagotowania się wody, gotuj brokuła jeszcze przez około 5 minut. Odcedź i pozostaw do ostudzenia, a następie drobno pokrój.
Ser zetrzyj na średnich oczkach tarki.
Do miseczki dodaj pokrojone różyczki brokuła, ser, odsączoną kukurydzę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy: sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę. Wymieszaj.
Wyjmij piersi z kurczaka z lodówki i do utworzonych kieszeni powkładaj farsz.
Filety przełóż na blachę wyłożoną folią aluminiową lub do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz