Świetna na imprezy i nie tylko, sałatka z zupek chińskich z dodatkiem kurczaka, kapusty pekińskiej, papryki, ogórków konserwowych i kukurydzy.
Sałatka z zupek chińskich - składniki:
2 filety z piersi kurczaka (około 500 g)
3 ząbki czosnku
przyprawa gyros
1 kg kapusty pekińskiej
2 papryki (użyłam czerwonej i żółtej)
5 ogórków konserwowych
makaron z 4 zupek chińskich
600 ml wrzątku
1 puszka kukurydzy (po odsączeniu około 250 g)
4 łyżki majonezu
sól i pieprz
Jak zrobić sałatkę z zupek chińskich?
Kurczaka oczyść, pokrój w drobną kostkę, dopraw przyprawą gyros, wrzuć na rozgrzany olej, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smaż do zarumienienia. Odstaw do ostudzenia.
Pokrój kapustę pekińską
Paprykę i ogórki pokrój w kostkę.
Makaron z zupek chińskich zalej wrzątkiem, przykryj i pozostaw na około 5 minut. Po tym czasie odkryj i odstaw do ostudzenia.
Do miski dodaj kapustę, papryki, ogórki, kurczaka, odsączoną kukurydzę i makaron. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz