sobota, 12 października 2019

Sałatka z zupek chińskich

Świetna na imprezy i nie tylko, sałatka z zupek chińskich z dodatkiem kurczaka, kapusty pekińskiej, papryki, ogórków konserwowych i kukurydzy.
Sałatka z zupek chińskich


Sałatka z zupek chińskich - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500 g)
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawa gyros
  • 1 kg kapusty pekińskiej
  • 2 papryki (użyłam czerwonej i żółtej)
  • 5 ogórków konserwowych
  • makaron z 4 zupek chińskich
  • 600 ml wrzątku
  • 1 puszka kukurydzy (po odsączeniu około 250 g)
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Jak zrobić sałatkę z zupek chińskich?

  • Kurczaka oczyść, pokrój w drobną kostkę, dopraw przyprawą gyros, wrzuć na rozgrzany olej, dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smaż do zarumienienia. Odstaw do ostudzenia.
  • Pokrój kapustę pekińską
  • Paprykę i ogórki pokrój w kostkę.
  • Makaron z zupek chińskich zalej wrzątkiem, przykryj i pozostaw na około 5 minut. Po tym czasie odkryj i odstaw do ostudzenia.
  • Do miski dodaj kapustę, papryki, ogórki, kurczaka, odsączoną kukurydzę i makaron. Dodaj majonez, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!
Sałatka z zupek chińskich

Sałatka z zupek chińskich

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz