sobota, 2 listopada 2019

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Puszyste, lekko wilgotne i ekspresowe w przygotowaniu ciasto czekoladowe z dodatkiem brzoskwiń.

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami



Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami - składniki:

  • 2 jajka
  • 1 1/4 szklanki cukru
  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 6 płaskich łyżek kakao
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • 1 szklanka letniego mleka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 3-4 brzoskwinie

Jak zrobić ciasto czekoladowe z brzoskwiniami?

  • Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
  • Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, wodę, mleko oraz olej. Wszystko krótko zmiksuj. 
  • Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  • Ciasto wylej do formy. 
  • Brzoskwinie obierz, odpestkuj, pokrój w kostkę i wyłóż na ciasto, lekko wciśnij.
  • Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45 minut.
Smacznego!
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

2 komentarze: