▼
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami
Puszyste, lekko wilgotne i ekspresowe w przygotowaniu ciasto czekoladowe z dodatkiem brzoskwiń.
Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami - składniki:
- 2 jajka
- 1 1/4 szklanki cukru
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 6 płaskich łyżek kakao
- 0,5 szklanki letniej wody
- 1 szklanka letniego mleka
- 0,5 szklanki oleju
- 3-4 brzoskwinie
Jak zrobić ciasto czekoladowe z brzoskwiniami?
- Jajka ubij z cukrem na puszystą masę.
- Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, wodę, mleko oraz olej. Wszystko krótko zmiksuj.
- Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Ciasto wylej do formy.
- Brzoskwinie obierz, odpestkuj, pokrój w kostkę i wyłóż na ciasto, lekko wciśnij.
- Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 45 minut.
Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńSerdecznie dziękuję. Również pozdrawiam. :)
Usuń