Jak zrobić drobiowe kotlety siekane z pieczarkami i mozzarellą?
Kurczaka oczyść i pokrój w drobną kostkę. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na około 20 minut.
Cebulę obierz i drobno pokrój. Wrzuć na rozgrzany olej, smaż około 5 minut. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i zioła prowansalskie.
Pieczarki oczyść, drobno pokrój i dorzuć na patelnię. Całość smaż do momentu całkowitego odparowania płynu. Pieczarki z cebulą odstaw, by ostygły.
Mozzarellę pokrój w kostkę.
Do miski przełóż mięso, pieczarki z cebulą i czosnkiem, mozzarellę, jajko, bułkę tartę, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i paprykę słodką. Dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy uformuj kotlety.
Kotlety panieruj w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz