Jak zrobić roladki z kurczaka w sosie musztardowym?
Każdy filet, w zależności od wielkości, przekrój na dwie lub trzy części. Delikatnie rozbij tłuczkiem, dopraw przyprawą do kurczaka.
Na każdym kawałku mięsa połóż kiełbasę żywiecką oraz plasterek sera. Mięso zwiń w ciasną roladkę (ja dodatkowo spięłam roladki wykałaczkami). Wierzch roladek obsyp solą i słodką papryką.
Roladki przesmaż z obu stron na rozgrzanym olej. Przełóż do garnka.
Cebulę pokrój w kostkę, ząbki czosnku przeciśnij przez praskę, a pieczarki pokrój w półtalarki.
Na patelnię po smażeniu roladek wrzuć cebulę i czosnek. Smaż przez 3 minuty. Dodaj pieczarki, smaż około 6-8 minut.
Do wysokiego naczynia dodaj śmietanę, mąkę, musztardę i wodę. Dokładnie wymieszaj. Powstałą mieszankę dodaj na patelnię i wymieszaj. Sos dodaj do garnka z mięsem.
Roladki w sosie musztardowym gotuj na niewielkiej mocy palnika przez około 25 minut. Pod koniec gotowania dodaj posiekany koperek i dopraw sos solą, pieprzem i suszonym czosnkiem.
ale fajne :D
OdpowiedzUsuńWłaśnie gotuje. Zobaczym co z tego budjet
OdpowiedzUsuń