niedziela, 15 grudnia 2019

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem papryki, ogórka, rzodkiewek i kukurydzy to pyszny i zdrowy dodatek do obiadu. :)
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej - składniki:

  • około 600 g kapusty pekińskiej
  • 1 duża lub 2 małe papryki 
  • 1 długi ogórek
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 puszka kukurydzy (masa po odsączeniu: około 220 g)
  • 0,5 pęczka koperku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli

Jak zrobić kolorową surówkę z kapusty pekińskiej?

  • Kapustę pekińską drobno pokrój.
  • Paprykę pokrój w kostkę, ogórka obierz i także pokrój w kostkę.
  • Rzodkiewki pokrój w półplasterki. 
  • Kukurydzę odsącz z zalewy, a koperek drobno posiekaj. 
  • Do miseczki dodaj oliwę z oliwek, ocet winny, cukier i sól. Wymieszaj.
  • Do miski dodaj kapustę, paprykę, ogórka, rzodkiewki, kukurydzę, koperek i przygotowany sos. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!


Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej


Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz