sobota, stycznia 18, 2020

Kotlety rybne z ziemniakami i kukurydzą

Kotlety rybne z ziemniakami i kukurydzą to świetna propozycja obiadowa, która z pewnością przypadnie do gustu nie tylko najmłodszym. To także doskonały sposób na wykorzystanie zalegających, ugotowanych ziemniaków. :)
Kotlety rybne z ziemniakami i kukurydzą




Kotlety rybne z ziemniakami i kukurydzą - składniki:

  • 500 g rozmrożonych filetów z mintaja
  • 2 średnie ugotowane ziemniaki
  • 0,5 puszki kukurydzy (po odsączeniu około 110 g)
  • 2 jajka
  • 0,5 pęczka koperku
  • 4 łyżki kaszy manny
  • przyprawy: sól i pieprz
  • dodatkowo: bułka tarta do obtaczania i olej do smażenia

Jak zrobić kotlety rybne z ziemniakami i kukurydzą?

  • Filety z mintaja i ziemniaki zmiksuj w blenderze.
  • Rybę i ziemniaki przełóż do miski, dodaj odsączoną kukurydzę, jajka, posiekany koperek, kaszę mannę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  • Powstałą masę odstaw do lodówki na 25-30 minut, do napęcznienia kaszy.
  • Po tym czasie formuj z masy niewielkie kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do uzyskania złocistego koloru.
Smacznego!
Kotlety rybne z ziemniakami i kukurydzą

1 komentarz:

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger