▼
Kotlety ziemniaczane z koperkiem i natką pietruszki
Ekspresowe w przygotowaniu i bardzo smaczne kotlety ziemniaczane z dodatkiem koperku i natki pietruszki.
Kotlety ziemniaczane z koperkiem i natką pietruszki - składniki:
- 0,5 kg ugotowanych ziemniaków
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki śmietany 18%
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 4 łyżki posiekanego koperku
- 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
- przyprawy: sól i pieprz
- dodatkowo: bułka tarta do panierowania i olej do smażenia
Jak zrobić kotlety ziemniaczane z koperkiem i natką pietruszki?
- Ziemniaki ugnieć z masłem i śmietaną. Dodaj mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, koperek, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wyrób gładkie i elastyczne ciasto.
- Z powstałej masy formuj niewielkie kotleciki i obtaczaj w bułce tartej.
- Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
zjadłabym takie kotleciki :)
OdpowiedzUsuńPolecam - są pyszne. :)
Usuń