czwartek, 30 stycznia 2020

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki

Pyszne i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z żółtym serem, masłem i natką pietruszki. 
Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki






Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)
  • 100 g żółtego sera
  • 50 g masła
  • 0,5 pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko
  • przyprawy: sól i pieprz
  • dodatkowo: bułka tarta do panierowania i olej do smażenia

Jak zrobić roladki drobiowe z serem i natką pietruszki?

  • Mięso umyj i osusz. Każdą pierś przekrój wzdłuż na dwa kotlety. Dość cienko rozbij. 
  • Ser i masło pokrój w słupki, a natkę pietruszki drobno posiekaj.
  • Każdy plaster mięsa oprósz solą i pieprzem, ułóż porcję masła i sera, całość posyp natką pietruszki. Mięso zwiń na kształt roladki. W razie potrzeby możesz spiąć roladki wykałaczkami. 
  • Każdą roladkę panieruj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz