▼
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką
Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorów, rzodkiewek, jabłka i cebuli to doskonały dodatek do obiadu.
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką - składniki:
- 0,5 kapusty pekińskiej (około 500-600 g)
- pęczek rzodkiewki
- 1 cebula
- 1 małe jabłko
- 2 pomidory
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- szczypta cukru
- sól i pieprz
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką?
- Kapustę drobno pokrój.
- Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
- Rzodkiewki pokrój w plasterki.
- Cebulę i jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę.
- Do miski wrzuć kapustę, dodaj rzodkiewkę, cebulę, jabłko, pomidora, jogurt, majonez, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz