sobota, 11 stycznia 2020

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidorów, rzodkiewek, jabłka i cebuli to doskonały dodatek do obiadu.
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką






Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką - składniki:

  • 0,5 kapusty pekińskiej (około 500-600 g)
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 cebula
  • 1 małe jabłko
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta cukru
  • sól i pieprz

Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką?

  • Kapustę drobno pokrój.
  • Pomidora sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
  • Rzodkiewki pokrój w plasterki.
  • Cebulę i jabłko obierz i pokrój w drobną kostkę.
  • Do miski wrzuć kapustę, dodaj rzodkiewkę, cebulę, jabłko, pomidora, jogurt, majonez, cukier, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i rzodkiewką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz