poniedziałek, 10 lutego 2020

Kokosowo-truskawkowy pudding z chia

Pełen zdrowych składników, lekki, pyszny i pożywny pudding z chia składający się z dwóch warstw: kokosowej i truskawkowej, którego dodatkową zaletą jest szybkość i prostota wykonania.
Kokosowo-truskawkowy pudding z chia

Kokosowo-truskawkowy pudding z chia



Kokosowo-truskawkowy pudding z chia - składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 450 g truskawek
  • 8 łyżek nasion chia (użyłam nasion chia BIO firmy Polskie Młyny)
  • 4 łyżki miodu

Jak zrobić kokosowo-truskawkowy pudding z chia?

  • Mleko kokosowe przelej do dużej szklanki lub miski, dodaj 4 łyżki nasion chia i odstaw na około 30 minut, by rozpoczął się proces żelowania.
  • Lekko stężałe mleko kokosowe przemieszaj i dodaj 2 łyżki miodu.
  • Mleko kokosowe rozłóż do pucharków i wstaw do lodówki na około 2-3 godziny - do całkowitego stężenia.
  • W międzyczasie truskawki zmiksuj blenderem, dodaj 4 łyżki nasion chia, wymieszaj i odstaw na około 30 minut - do rozpoczęcia procesu żelowania.
  • Warstwę truskawkową przemieszaj i dodaj 2 łyżki miodu.
  • Mus truskawkowy wyłóż na całkowicie zastygnięte mleko kokosowe i wstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Smacznego!

Wpis powstał we współpracy z marką Polskie Młyny.
Kokosowo-truskawkowy pudding z chia

Kokosowo-truskawkowy pudding z chia

Kokosowo-truskawkowy pudding z chia

Kokosowo-truskawkowy pudding z chia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz