Proste w przygotowaniu kotlety schabowe panierowane w jogurcie naturalnym i bułce tartej. Kotlety bez jajka są pyszne i nie odstępują smakiem od tradycyjnych kotletów schabowych. Polecam!
Kotlety schabowe w marynacie jogurtowej - składniki:
500 g schabu
około 250 g jogurtu naturalnego
przyprawy: sól, pieprz, ulubiona przyprawa do wieprzowiny
dodatkowo: bułka tarta do panierowania i olej do smażenia
Jak zrobić kotlety schabowe w marynacie jogurtowej?
Schab pokrój na plastry. Każdy plaster dość cienko rozbij, dopraw z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą do wieprzowiny. Plastry schabu posmaruj z obu stron jogurtem naturalnym i wstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
Po upływie powyższego czasu panieruj kotlety w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz