piątek, 21 lutego 2020

Kotlety schabowe w marynacie jogurtowej

Proste w przygotowaniu kotlety schabowe panierowane w jogurcie naturalnym i bułce tartej. Kotlety bez jajka są pyszne i nie odstępują smakiem od tradycyjnych kotletów schabowych. Polecam!
Kotlety schabowe w marynacie jogurtowej





Kotlety schabowe w marynacie jogurtowej - składniki:

  • 500 g schabu
  • około 250 g jogurtu naturalnego
  • przyprawy: sól, pieprz, ulubiona przyprawa do wieprzowiny
  • dodatkowo: bułka tarta do panierowania i olej do smażenia

Jak zrobić kotlety schabowe w marynacie jogurtowej?

  • Schab pokrój na plastry. Każdy plaster dość cienko rozbij, dopraw z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą do wieprzowiny. Plastry schabu posmaruj z obu stron jogurtem naturalnym i wstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
  • Po upływie powyższego czasu panieruj kotlety w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Kotlety schabowe w marynacie jogurtowej


Kotlety schabowe w marynacie jogurtowej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz