poniedziałek, 3 lutego 2020

Surówka Gyros

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i rzodkiewką z dodatkiem pysznego sosu i przyprawy gyros to doskonały dodatek do obiadu.
Surówka Gyros

Surówka Gyros




Surówka Gyros - składniki:

  • 0,5 kapusty pekińskiej (około 500-600 g)
  • 2 pomidory
  • 3 ogórki kiszone
  • 1 cebula czerwona
  • pęczek rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawy: pieprz, przyprawa gyros

Jak zrobić surówkę Gyros?

  • Kapustę oczyść i drobno pokrój.
  • Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w kostkę. 
  • Rzodkiewki i ogórki kiszone pokrój w półplasterki.
  • Do miseczki dodaj majonez, ketchup, musztardę i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszaj.
  • Do miski dodaj kapustę, pomidory, ogórki kiszone, czerwoną cebulę, rzodkiewki i przygotowany sos. Całość dopraw pieprzem i przyprawą gyros. Dokładnie wymieszaj.
Smacznego!
Surówka Gyros


Surówka Gyros

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz