poniedziałek, 30 marca 2020

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym

Smaczna, zdrowa i prosta w przygotowaniu surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem aromatycznego i wyrazistego w smaku sosu chrzanowego.

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym




Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym - składniki:

  • 0,5 kapusty pekińskiej (około 600 g)
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru


Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym?

  • Kapustę pekińską drobno pokrój.
  • Marchewkę i jabłko obierz, zetrzyj na dużych oczkach tarki i dodaj do kapusty.
  • W miseczce przygotuj sos. Śmietanę wymieszaj z majonezem i chrzanem, dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  • Sos dodaj do warzyw, wymieszaj. W razie potrzeby raz jeszcze dopraw surówkę solą i pieprzem. 
Smacznego!
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem chrzanowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz