Kapusta pekińska z czerwoną fasolą, cebulką i koperkiem to pomysł na szybką i pyszną surówkę do obiadu.
Surówka z pekinki z czerwoną fasolą - składniki:
- pół kapusty pekińskiej (około 600 g)
- 0,5 małej, czerwonej cebuli
- 1 puszka czerwonej fasoli (masa po odsączeniu: około 250 g)
- 1 pęczek koperku
- 3 łyżki oleju
- przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru
Jak zrobić surówkę z pekinki z czerwoną fasolą?
- Kapustę pekińską oczyść i drobno pokrój.
- Cebulę czerwoną pokrój w drobną kostkę.
- Do miski wrzuć kapustę, cebulę, odsączoną z zalewy fasolę, posiekany koperek, olej, sól, pieprz i szczyptę cukru. Wymieszaj.
- Gotową surówkę wstaw na minimum 30 minut do lodówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz