piątek, marca 13, 2020

Surówka z pekinki z czerwoną fasolą

Kapusta pekińska z czerwoną fasolą, cebulką i koperkiem to pomysł na szybką i pyszną surówkę do obiadu.

Surówka z pekinki z czerwoną fasolą



Surówka z pekinki z czerwoną fasolą - składniki:

  • pół kapusty pekińskiej (około 600 g)
  • 0,5 małej, czerwonej cebuli
  • 1 puszka czerwonej fasoli (masa po odsączeniu: około 250 g)
  • 1 pęczek koperku
  • 3 łyżki oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, szczypta cukru


Jak zrobić surówkę z pekinki z czerwoną fasolą?

  • Kapustę pekińską oczyść i drobno pokrój.
  • Cebulę czerwoną pokrój w drobną kostkę.
  • Do miski wrzuć kapustę, cebulę, odsączoną z zalewy fasolę, posiekany koperek, olej, sól, pieprz i szczyptę cukru. Wymieszaj.
  • Gotową surówkę wstaw na minimum 30 minut do lodówki.
Smacznego!
Surówka z pekinki z czerwoną fasolą
Surówka z pekinki z czerwoną fasolą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger