czwartek, 2 kwietnia 2020

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Doskonałe na Wielkanoc i nie tylko, pyszne jajka faszerowane szynką gotowaną i rzodkiewkami. :)

Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką
Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką



Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką - składniki:

  • 5 jajek
  • 100 g szynki gotowanej
  • 5 rzodkiewek
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • przyprawy: sól i pieprz

Jak zrobić jajka faszerowane szynką i rzodkiewką?

  • Jajka ugotuj na twardo. Po ostygnięciu obierz ze skorupki, przekrój na pół i wyjmij żółtka. 
  • Do miseczki dodaj rozgniecione żółtka, drobno pokrojoną szynkę, rzodkiewki, szczypiorek, sól, pieprz i majonez. Dokładnie wymieszaj.
  • Gotową masą faszeruj białka.
Smacznego!
Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką
Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką
Jajka faszerowane szynką i rzodkiewką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz