Kotlety drobiowe po staropolsku to kolejny sposób na nieco inne przygotowanie filetów z piersi kurczaka. Kotlety z kurczaka z dodatkiem musztardy i majonezu smakują naprawdę doskonale.
Kotlety drobiowe po staropolsku - składniki:
2 filety z piersi kurczaka (około 600 g)
około 6 łyżeczek majonezu
około 6 łyżeczek musztardy
przyprawy: sól i pieprz
dodatkowo: 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia
Jak zrobić kotlety drobiowe po staropolsku?
Filety z kurczaka oczyść, osusz i podziel na mniejsze kotlety. Mięso rozbij, dopraw z obu stron solą i pieprzem.
Do miseczki dodaj majonez i musztardę. Wymieszaj.
Każdego kotleta posmaruj z obu stron majonezem wymieszanym z musztardą.
Mięso panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej.
Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz