wtorek, 7 kwietnia 2020

Kotlety drobiowe w panierce paluszkowej

Kotlety drobiowe w paluszkach solonych to szybkie i banalnie proste w przygotowaniu danie, które doskonale smakuje.

Kotlety drobiowe w panierce paluszkowej



Kotlety drobiowe w panierce paluszkowej - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 200 g paluszków solonych
  • 3 jajka
  • przyprawy: ulubiona przyprawa do kurczaka
  • dodatkowo: olej do smażenia


Jak zrobić kotlety drobiowe w panierce paluszkowej?

  • Paluszki solone rozdrobnij w blenderze lub przy pomocy wałka.
  • Piersi z kurczaka oczyść i pokrój na mniejsze kawałki.
  • Kotlety dopraw z obu stron ulubioną przyprawą do kurczaka.
  • Kawałki kurczaka najpierw panieruj w rozkłóconym jajku, a następnie w rozdrobnionych paluszkach.
  • Kotlety smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Kotlety drobiowe w panierce paluszkowej
Kotlety drobiowe w panierce paluszkowej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz