sobota, 18 kwietnia 2020

Roladki schabowe po wiejsku

Ciekawe w smaku roladki schabowe z dodatkiem jajka na twardo, wędzonej kiełbasy, ogórka kiszonego, żółtego sera i musztardy. 

Roladki schabowe po wiejsku




Roladki schabowe po wiejsku - składniki:

  • 600-700 g schabu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g wędzonej kiełbasy
  • 3 małe ogórki kiszone
  • 3-4 łyżeczki musztardy
  • 7-8 plasterków żółtego sera
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, tymianek
  • dodatkowo: mąka, 2 jajka, bułka tarta, olej do smażenia


Jak zrobić roladki schabowe po wiejsku?

  • Schab oczyść, osusz, pokrój na plastry i cienki rozbij.
  • Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą i dopraw solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem.
  • Obrane ze skorupki jajka, kiełbasę i ogórki kiszone pokrój w drobną kostkę. 
  • Na patelnię wrzuć kiełbasę. Smaż przez 3 minuty. Dodaj jajko i ogórki, smaż na niewielkiej mocy palnika przez kolejne 3 minuty. Farsz pozostaw do ostudzenia.
  • Na każdym kawałku mięsa połóż plasterek żółtego sera i porcję farszu. Mięso ciasno zwijaj w roladki.
  • Roladki panieruj najpierw w mące, następnie w rozkłóconym jajku, na końcu w bułce tartej.
  • Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Roladki schabowe po wiejsku
Roladki schabowe po wiejsku

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz