Roladki schabowe z boczkiem, marchewką i kabanosem są szybkie w przygotowaniu i doskonale smakują. :)
Roladki schabowe z kabanosem - składniki:
- 600 g schabu
- około 6 łyżeczek dość ostrej musztardy
- 2 marchewki
- około 6 plastrów boczku wędzonego
- około 6 kawałków kabanosa
- przyprawy: sól i pieprz
- dodatkowo: 2 jajka + bułka tarta + olej do smażenia
Jak zrobić roladki schabowe z kabanosem?
- Marchewki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie pokrój w plasterki.
- Mięso, oczyść, pokrój na plastry i dość cienko rozbij. Dopraw solą i pieprzem. Każdy plaster mięsa z jednej strony posmaruj musztardą.
- Na każdym kotlecie ułóż plasterek boczku, kilka plasterków marchewki i kawałek kabanosa.
- Każdy kawałek schabu ciasno zwiń w roladkę. W razie potrzeby możesz spiąć roladki wykałaczkami.
- Roladki panieruj najpierw w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej.
- Roladki smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz